Ayvalık Tostu
Teklif Al
Ayvalık Tostu
Ekmeğin tost olarak yenilmesi eski insanlar tarafından keyif için değil, ekmeğin nemini alarak daha uzun süre tutmak için keşfedilmiş, keyif için çeşitlendirmek yeni lezzetler halini bulması da Biz Türklere kısmet olmuş, İyi ki de olmuş yoksa ne kumru ne ayvalık gibi çeşit çeşit tostlar olmazmış. Ayvalık tostu isminden de anlaşılacağı üzere Ayvalık yöresinde nohutla mayalanmış geniş simit ekmeğinden yapılır,İçerisine keyfe göre salam,sucuk,kaşar peyniri yanında domates , rus salatası gibi ekler yapılabilir. Bu tost çeşitimize aperatif gıda demek yanlış olur, Zira oldukça doyurucudur.
Çeşitler
Saklama Koşulları
✓ +4 derecede 7 gün , -18 derecede 6 ay
Teklif Al
Ayvalık Tostu
Ekmeğin tost olarak yenilmesi eski insanlar tarafından keyif için değil, ekmeğin nemini alarak daha uzun süre tutmak için keşfedilmiş, keyif için çeşitlendirmek yeni lezzetler halini bulması da Biz Türklere kısmet olmuş, İyi ki de olmuş yoksa ne kumru ne ayvalık gibi çeşit çeşit tostlar olmazmış. Ayvalık tostu isminden de anlaşılacağı üzere Ayvalık yöresinde nohutla mayalanmış geniş simit ekmeğinden yapılır,İçerisine keyfe göre salam,sucuk,kaşar peyniri yanında domates , rus salatası gibi ekler yapılabilir. Bu tost çeşitimize aperatif gıda demek yanlış olur, Zira oldukça doyurucudur.
Çeşitler
Saklama Koşulları
✓ +4 derecede 7 gün , -18 derecede 6 ay